Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ebben a 2 feladatban tudna nekem valaki segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
Üdv! Ebben a két feladatban szeretnék segítséget kérni, mert nem nagyon tudom megoldani! Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.) 5/2=15/6 ezért a két háromszög hasonló.
2.) Eredeti háromszög kerülete 13 cm. A hasonlóság aránya 19,5/13=1,5. Így a keresett háromszög oldalai: 4,5; 6 és 9 cm.

b) Hasonlóság aránya 10,5/3=3,5
Így a keresett háromszög oldalai: 10,5; 14 és 21 cm
1