Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretnék segítséget kérni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
346
9-es feladat és a 10-es feladatrészhez
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
1

9.
Ellenőrizni úgy tudsz ha x-et behelyettesíted és mindkét oldalon ugyanaz jön ki. I az igazsághalmaz az egyenlet megoldása(i).
a) x=3 I=(3)
b) x=5 I=(5)
c) x=2 I=(2)
d) x=-0,2 de mivel ez nem természetes szám I=(∅)
e) x=7 I=(7)
f) x=-1 de mivel ez nem természetes szám I=(∅)

10.
a) x=4,5 de mivel ez nem egész szám I=(∅)
b) x=4 I=(4)
c) x=∅ I=(∅)
d) x=16 I=(16)
e) x=5 I=(5)
f) x=5/3 de mivel ez nem egész szám I=(∅)

Módosítva: 4 éve
1

Csatoltam képet.
1