Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet rendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
12.6 és 12.9 feladatban szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
12.6
Egy szám akkor osztható 4-gyel ha az utolsó 2 számjegyből álló szám osztható 4-gyel. pl.: 23562 osztható 4-gyel mert 62 osztható 4-gyel.
1; 1; 1; 2; 3 ezekből tehát 2 jegyű 4-gyel osztható számokat kell csinálni: 12; 32 ez a kettő van.
Mostmár tudjuk hogy a számok vége 12 vagy 32.
Nézzük a 12-re végződőt: xyz12 a maradék számok: 1; 1; 3 ezek kerülhetnek x y és z helyére. Ismétlődéses permutáció: 3!/2!=3 tehát a 12-re végződőből 3 van.
Nézzük a 32-re végződőt: xyz32 a maradék számok 1; 1; 1 ebbő csak 1 van.
Tehát összesen 3+1=4 ilyen szám van: 11132; 11312; 13112; 31112

12.9
Egy nap ugyebár 24 óra amiből hetet alvással tölt el. Ébrenléti ideje 24-7=17 óra ami 17*60 perc tehát 1020 perc. Az evéssel töltött időt akkor kapjuk meg ha összeadjuk az evéseket: 15+8+30+25+10=88 perc. A kettőt elösztjuk 88/1020∼0,0862745098039216 ami %-ban a 100-szorosa tehát ∼8,62745098039216%
2