Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság aránya

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Egy ABC háromszög oldalai 14 cm, 60 mm, 12 cm hosszúak. Az ABC
háromszöghöz hasonló KLM háromszög leghosszabb oldala 63 cm.
a., Mekkora a hasonlóság aránya?
b., Milyen hosszú a KLM háromszög két rövidebb oldala?
c., Mekkora az ABC háromszög területe? 2 tizedesre kerekíts!
d., Mekkora az ABC háromszög legrövidebb oldalához tartozó magasság?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 4,5 mert a leghosszabb oldala az ABC háromszögnek 14cm 63/14=4,5
b) Megkell szorozni 4,5-del: 6cm*4,5=27cm és 12cm*4,5=54cm
c) Héron képlettel:  s*(s-a)*(s-b)*(s-c)  s=(a+b+c)/2 ⇒T∼35,78cm2
d) Tudjuk hogy T=b*mb/2 tehát 35,78=3*mb /:3
mb∼11,93cm
0