Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy dobozban 4 piros és 4 zöld golyó van. Ha 7 golyót visszatevés nélkül véletlenszerűen kiveszünk, akkor mi a piros golyók számának a várható értéke a kiválasztottak között?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
461
Piros golyók várható számának értéke:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, Valószínűség, golyók, érték, valszám, várható, piros
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Egy dobozban 4 piros és 4 zöld golyó van. Ha 7 golyót visszatevés nélkül véletlenszerűen kiveszünk, akkor mi a piros golyók számának a várható értéke a kiválasztottak között?
3 piros golyó: 4/8=1/2
4 piros golyó: 4/8=1/2
Várható érték: 3*1/2+4*1/2=7/2
0