Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vízgáz előállítása CH4-ből?

Főoldal » Középiskola » Kémia
436
Mekkora térfogatú, standardállapotú metángázt kell felhasználni 1,000 m3 standardállapotú vízgáz előállításához, ha a reakcióhoz szükséges hőt is metánból, annak szén-dioxiddá és cseppfolyós vízzé való elégetésével állítjuk elő?
A reakciók:
CH4(g) + H2O(g) (oda-vissza nyíl) CO(g) + 3 H2(g) rH1 = + 205,9 kJ/mol,
CH4(g) + 2 O2(g) = CO2(g) + 2 H2O(f) rH2 = -891,1 kJ/mol

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Szia!

Az én megoldásom alapján 307,77 dm³ standard-állapotú metánból kellene kiindulni! :)

Holnap elküldöm reggel a megoldást (levezetést) beszkenneltetve!
0

Csatoltam képet.
0