Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
328
Nem voltam ma suliba és nem értem hogy lehet kiszamolni hogy az L=szögnek hohy jott ki 30 fok!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A sin-nak (szinusznak) az inverze (tehát az a művelet amivel "kiiktatod" a sin-t mint pl. a + inverze a -) az arcsin (arkuszszinusz) vagy számológépeken sin-1.
Tehát a: sin α=1/2 Egyenletet úgy lehet megoldani ha mindkét oldalból arcsin-t vonunk (/ arcsin())
Így: α=arcsin(1/2)
Ha beütöd a számológépbe vagy kinézed a függvénytáblázatból az arcsin(1/2)-et akkor 30⁰-ot vagy radiánban π/6-ot fogsz kapni.
Remélem tudtam segíteni!
0