Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8.o. (Az elektromos feszültség) SOS!! 3 feladat lenne, kérem segítsen valaki, fontos lenne!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
771
1., Egy áramforrás elektromos mezője 6 J munkát végez, miközben 1 C töltést áramoltat át egyetlen fogyasztón. Mekkora az áramforrás feszültsége?

2., Az elektromos mező 10 J munkát végez, miközben 2 C töltést áramoltat át két pontja között. Mekkora a két pont közötti feszültség?

3., Mekkora az áramforrás feszültsége, ha az elektromos mezője 1320 J munkát végez 6 C töltés áramoltatása közben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.) U = W / Q
U = 6 W / 1C
U = 6 V

2.) U = 10 J / 2 C
Vagyis U = 5 V

3.) 1320 J / 6 C
U = 220 V
1