Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikában kéne segíteni

Főoldal » Általános iskola » Fizika
355
A grafikon azt mutatja, hogy mekkora áramerősséget mértünk akkor, amikor

egy fogyasztó két kivezetését egymást követően különböző feszültségű áramfor

ráshoz kapcsoltuk.
a) Milyen matematikai összefüggés
van I és U között?

b) Határozd meg a grafikon alapján a fogyasztó ellenállását?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a) Egyenes arányosság
b) R=U/I=10V/0,125A=80Ω
0