Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság aránya

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
2. Egy ADCD téglalap oldalai 24 dm és 1,8 m hosszúak.
Az EFGH téglalap hasonló az ABCD téglalaphoz. A hasonlóság aránya 6,5.
a., Mekkorák az oldalai az EFGH téglalapnak? Add meg két különböző
mértékegységben is
b., Mekkora a területe az EFGH téglalapnak? Add meg két különböző
mértékegységben is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.
a) ABCD téglalap oldali: 24dm és 1,8m=18dm
A hasonlóság aránya 6,5. Ez azt jelenti, hogy az ABCD téglalapot a 6 és félszeresére növeljük, ami azt jelenti, hogy az oldalai is 6,5-szeresére nőnek. ⇒ Az EFGH téglalap oldalai: 24dm*6,5=156dm=15,6m és 18dm*6,5=117dm=11,7m
b) Az oldalakból kilehet számolni az EFGH téglalap területét: T=a*b=117dm*156dm=18252dm2=182,52m2
0