Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek Matematika....

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Kérem szépen segítsen valaki ezeknek a szöveges feladatoknak a megoldásában!
Hálásan köszönöm aki segít!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet az ábrákhoz.
1. A 2 létra és a vízszintes egy egyenlőszárú 3szöget alkot.
Trigonometriával ki lehet számolni (koszinusztétel): legyen β a keresett szög
2,52=1,52+1,52-2*1,5*1,5*cos β
6,25=4,5-4,5*cos β /-4,5
1,75=4,5*cos β /:(-4,5)
-7/18=cos β /arccos( )
β∼112.9⁰

2.
Trigonometriával kilehet számolni. (a szög legyen β)
Megvan adva a szöggel szembeni befogó és az átfogó, ez sin
sin β=2/4 /arcsin( )
β=30⁰
0