Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat....?

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
Ezt a feladaot kérem valaki érthetően, átláthatóan oldja meg, hogy megértsem!

Köszönöm szépen aki veszi a fáradtságot és segít nekem !!!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek Matematika Segítség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
A 3. Él megfejtése:
0

0

c= 65  cm Ahogy azt már írta egy hozzászóló.
tg α = szöggel szembeni befogó / szög melletti befogó tehát tg α=7/4
ctg α = (cot α)= szög melletti befogó / szöggel szembeni befogó tehát ctg α = 4/7
sin α = szöggel szembeni befogó / átfogó tehát sin α = 7/ 65 
cos α = szöggel szembeni befogó / átfogó tehát cos α = 4/ 65 
α-t megkaphatjuk úgy hogy az előbb felírt szögfüggvények inverzeit vesszük pl.:
α=arctg(7/4)=arccotg(4/7)=arcsin... ugyan az fog kijönni α∼60,26°
A 3szög belső szögeinek összege 180⁰ és nekünk van már 90⁰-unk és 60,26°-unk ezért
β=180⁰-90⁰-α∼29,74⁰
0