Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
394
Mekkora a motor teljesítménye, ha a 800 kg-os autót 12 s alatt gyorsítja 90 km/h sebességre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS!!, Előre is köszönöm a válaszokat‼‼‼‼‼‼
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=800 kg
t=2 s
v=90 km/h=25 m/s
v0=0 m/s

a=(v-v0)/t
a=25/2=12,5 m/s²

s=(a/2)*t²
s=(12,5/2)*2²=25 m

F=mg
F=800*10=8000 N

W=F*s
W=8000*25=200.000

P=W/t
P=200000/2=100.000 W
1