Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek , arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
384
1.feladat
a:b:c = 3:5:8
a= 18 cm
k=?

2.feladat
a= alma
k= körte
b= barack
a:k:b= 1:2:3=
Annyit tudunk , hogy a körtéből 3 kg van!
3.feladat
v = vesztes
ny = nyertes
v:ny = 4:5 = : 12
Annyit tudunk , hogy 12 nyertek !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
a:b:c=3:5:8
a=18 cm ⇒ 18cm/3=6cm ezzel kell a fenti arányokat beszorozni
b=5*6cm=30cm
c=8*6cm=48cm
K=a+b+c=18cm+30cm+48cm=96cm

2. feladat
a=alma
k=körte
b=barack
a:k:b=1:2:3=?
k=3kg ⇒ 3kg/2=1,5kg
a=1,5kg*1=1,5kg
b=1,5kg*3=4,5kg
a:k:b=1,5kg:3kg:4,5kg

3. feladat
v=vesztes
ny=nyertes
v:ny=4:5=?:12
ny=12 ⇒ 12/5=2,4
v=2,4*4=9,6
v:ny=9,6:12
0