Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOSs Valaki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
367
Mekkora a felszine és a térfogata annak a szabályos négyoldalú gúlának, amelynek alapéle 4,6 cm, magassága pedig 8,5 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a = 4,6 cm
H = 8,5 cm
h -> H^2 + (a/2)^2 = h^2
h -> 8,5^2 + 2,3^2 = h^2
h -> 77,54 = h^2
h = 8,8

At = a^2 = 4,6^2 = 21,16
Pt = 2ah = 2*4,6*8,8 = 80,96

F = At + Pt = 21,16 + 80,96 = 102,12

V = (At*H)/3 = (21,16*8,5)/3 = 59,95
0

Csatoltam képet.
0