Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek12

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
6-os feladat kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kör szerkesztésében nem tudok segíteni, csak rajzolni kell egy O nevű pontot, kikell nyitni a körzőt 2,5 cm-re, bele kell szúrni a körzőt a pontba és megkell szerkeszteni a kört.

A kör kerületképlete: 2rπ
A kör területképleteí: r2π r a sugár
Így:
K=2*2,5cm*π=5π cm
T=(2,5cm)2π=6,25π cm2
0