Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
385
A következő feladatokban kérném a segítségeteket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1200:
R (ellenálás)=80Ω
U (feszültség)=220V
1kWh=30Ft
Ezeket tudjuk.
Hogy kiszámoljuk a munkát (W) ahhoz tudnunk kell még az áramerősséget (I).
R=U/I → I=U/R
I=2,75A
Mivel: 30 Ft=1kWh
ezért: 100Ft=10/3 kWh
Tudjuk hogy: W=U×I×t
Behelyettesítve: 10/3 kWh=220V×2,75A×t kWh=1000Wh=1000 V×A×h
10000/3 V×A×h=605V×A×t /:(605V×A)
t=2000/363h∼5,5h
1