Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Válaszd ki az azonosokat!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
623
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Algebrai kifejezések akkor egyenlőek egymással ha a műveletek elvégzése után a kifejezés azonos betűket tartalmaz azonos hatványokon és az együttható (a betűk előtti szám) is azonos.
Ez alapján:
1/2ab=ab/2=a/6*3b
13a*2b/26=2a/6*3b=5/7*14a*b/10
22a*b/11=6ab/3=4b/2*a=26ab*1/13
1/22*4ab=2b/44*4a
Módosítva: 8 éve
0