Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a házihoz

Főoldal » Általános iskola » Kémia
481
Segítség kell a házihoz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
anyagmennyiség
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2 H2O = 2 mol vízmolekula = 12*1023 vízmolekula = 36g [(16+1*2)*2]
0,5 S = 0,5 mol kénatom = 3*1023 kénatom = 16g (0,5mol*32g/mol)
3 He = 3 mol héliumatom = 18*1023 héliumatom = 12g (3mol*4g/mol)
3 Na = 3 mol nátriumatom = 18*1023 nátriumatom = 69g (23g/mol*3mol)
2 HCl = 2 mol hidrogén-klorid = 12*1023 hidrogén-klorid = 73g [(35,5+1)*2]
O2 = 1 mol oxigénmolekula = 6*1023 oxigénmolekula = 32g (16g/mol*2mol)
2 K = 2 mol káliumatom = 12*1023 káliumatom = 78g (39g/mol*2mol)
4 H2 = 4 mol hidrogénmolekula = 24*1023 hidrogénmolekula = 8g [(1*2)*4]
2 Cu = 2 mol rézatom = 12*1023 rézatom = 127g (63,5g/mol*2mol)
0,5 P = 0,5 mol foszforatom = 3*1023 foszforatom = 15,5g (31g/mol*0,5mol)

+gondolom azért van még egy sor, hogy írj egy randomot magadtól is

+ nem tudom a tanárotok hogy fogja kérni, de a pl 12*1023 át lehet váltani -> 1,2*1024 | 9<számmal ajánlott ezt csinálni
(És a 1023-nál a 23 fölső index, csak telón nem lehet ilyet csinálni, srry)

Remélem segítettem :)
0