Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls segitség!Egyenletrendszer formájában kellene a megoldás!Nagyom meg köszöném!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
423
A 6-os feladat kellene!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egész egyenletet először beszorozzuk  2  - vel. Ez ekvivalens azzal, hogy 2x- 2 ) = -5 2  ez ekvivalens azzal hogy 2x= -5 2  +  2  ez ekvivalens azzal hogy 2x= - 4 2  |:2 (vagyis elosszuk az egészet 2-vel, mivel annyi x van) ez ekvivalens azzal hogy x= - 2 2 
0