Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls segitség!Egyenletrendszerbe kell a megoldás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
371
Az 5x-7=3 ès a 2ax-3=1 egyenletek ekvivalensek.Számítsd ki az a valós számot!
Nagyon fontos lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5x-7=3
5x=10
x=2

2ax-3=1
2ax=4
ax=2 az x helyére beírod a 2-t.
a*2=2
a=1

0