Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseggg matek!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
354
Oldd meg a 3x+5=-1 egyenletet!
Egyenletrendszer formájában kellene!Nagyon hálás lennék megoldásért!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ez csak egy szimpla egyenlet, nem egyenletrendszer.

3x+5=-1 /-5
3x=-6 /÷3
x=-2

Ell.:
3*(-2)+5=-6+5=-1
-1=-1

M={-2}
1