Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feltételes valószínűség

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
393
Három vállalat gyárt számítógépeket, nevezzük őket úgy hogy A, B és C. Az A vállalat 2-szer annyi számítógépet gyárt, mint a C vállalat. A B vállalat pedig 5-szer annyi számítógépet gyárt, mint a C vállalat. Annak a valószínűsége, hogy az A vég által gyártott számítógép hibás 0.026, annak a valószínűsége, hogy a B vállalat által gyárott számítógép hibás 0.029, és annak a valószínűsége, hogy a C vállalat által gyárott számítógép hibás 0.042.
Véletlenszerűen kiválasztunk egy számítógépet, melyről kiderül hogy hibás. Mi a valószínűsége annak, hogy ezt a C vállalat gyártotta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A 2-szer anyyit, B 5-ször annyit gyárt mint C. Így a gyártás aránya:
A:B:C=2:5:1 5+2+1=8 Tehát minden nyolcadik gépet C gyárt átlagosan.
C gép valószínűsége=P(C)=1/8=0,125
C hibás gép valószínűsége=P(Ch)=0,042
A kérdésre a válasz: P=P(C)×P(Ch)=0,125×0,042=0,00525

Szerintem ez a megoldás!
1