Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
Szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Gyors megoldás

A 250 kg
1. 80 kg
2. 100 kg
3. 70 kg

B 310 kg
1. 100 kg
2. 90 kg
3. 120 kg

C 240 kg
1. 60 kg
2. 90 kg
3. 90 kg

a) Melyik osztály gyűjtötte a legtöbb papírt?
a osztály 80+100+70=250 kg
b osztály 100+90+120=310 kg
c osztály 60+90+90=240 kg

A b osztály gyűjtötte a legtöbb papírt, 310 kilogrammot.

b) az első hónapban gyűjtött papirmennyiseg hányad része az összes gyűjtött papírnak.
1 hónapban gyűjtött papír: 80+100+60= 240 kg
3 hónap alatt gyűjtött: 250+310+240= 800 kg
240/800=0.3 azaz 0 3*100= 30%
Az a, b, c osztály által gyűjtött első hónapban 240 kg papír a három hónap alatt gyűjtott 800 kilogrammnak a 30 %-a.

c) Egy hónapra eső átlag
1. hónap 80+100+60= 240 kg
2. honap 100+90+90= 280 kg
3. hónap 70+120+90= 280 kg

(240+280+280)/3=800/3=266.67 kg

d) Szemléltetés

1. hónap 80+100+60= 240 kg
2. honap 100+90+90= 280 kg
3. hónap 70+120+90= 280 kg

Jelöld 240, 280, 280 csíkokig.

1