Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene levezetni

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
Adott egy egyenes 4x-3y=7 és egy kör x^2+y^2-6x+4y=9 irjuk fel a parhuzamos érintőket addig eljutottam hogy egyenes es pont tavolsagaval ki lehet szamolni es ezt kaptam| 4*3+-2*-3+c| /5 = 22  és elvileg ennek kene lennia a megoldasnak hogy -18+-5* 22  csak nem ertem hogy előre is köszönöm a valaszokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
kocsit elirtam |18+c|/5= 22 
0

Szia,

csatoltam képként a megoldást, illetve csináltam hozzá egy geogebrás ábrázolást, hogy szemléletesebb és követhetőbb legyen a megoldás, ezt is csatoltam. Két érintő lesz.

A hibátlan megoldás kedvéért, meg kell nézni, hogy a megadott egyenes és a kör hol metszik egymást, két megoldást fogsz kapni, így két helyen metszi a kört, tehát ez nem egy érintő lesz, innen lehet tudni, hogy nem egy érintő lett megadva, ezt még jó ha megcsinálod, én ezt kihagytam, de ha nem megy segítek ebben is.

Esetleg kérdés merül fel benned, nyugodtan írj.
Módosítva: 4 éve
0