Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hàzi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
363
Algebrai kifejezèsek.
Ahol lehet , ott kètfèlekèppen vègezd el a műveletet!
(-3)×(2-3e)
3×(2a-a)
1/2×(3/4+2/8)
4×(3a+2-a)
3/4×(ab-2ab)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(-3)×(2-3e)=-6+9e
3×(2a-a)=6a-3a=3a
1/2×(3/4+2/8)=1/2×(3/4+1/4)=1/2
4×(3a+2-a)=4×(2a+2)=8a+8
3/4×(ab-2ab)=3/4×(-ab)=-3ab/4
0