Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 2

Főoldal » Általános iskola » Kémia
418
Kérlek segítsetek megoldani!!! Nagyon fontos lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a) 24g szén = 12*2 => 2mol
2 C + 2 O2 = 2 CO2
2 mol oxigénmolekula szükséges
b) 6g szén = 12*0,5 => 0,5mol
0,5 C + 0,5 O2 = 0,5 CO2
0,5*6*1023 => 3*1023
c) 6g szén -> 0,5mol
32g oxigénmolekula -> 1 mol
Az arány azonban 1:1, így 0,5mol szénnel csak 0,5mol oxigénmolekula fog reagálni, tehát marad 0,5mol oxigénfeleslegünk. A kisebb mennyiségű mollal rendelkező anyag volt a „bíráló”.
Tehát 0,5 C + 0,5 O2 = 0,5 CO2
0,5*44 (CO2 moláris tömege) = 22g


a) 2 mol
b) 3*1023
c) 22g
0