Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS 8.os matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
359
Már csak a c,d kell!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, 8.os
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Gömb térfogat (V) képlete:
4*r3*π/3
Gömb felszín (A) képlete:
4*r2

c) d (átmérő)=12 cm
az átmérő (d) a sugár (r) kétszerese: d=2r tehát r=d/2=6 cm
A=144π cm2
V=288π cm3

d) d=8 cm 4 mm=84 mm(=8,4 cm)
r=d/2=42 mm
A=7056 mm2(=70,56 cm2)
V=98784 mm3(=98,784 cm3)
0