Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
848
Egy kosárban kétszer annyi alma van mint a másikban Ha az elsőből eladnak 6 kg ot akkor mind a kettőben ugyanannyi lesz mennyi alma van a két kosárban külön külön
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
egyik kosár: 2x
másik kosár: x

2x-6=x /+6
2x=x+6 /-x
x=6

Tehát az egyik kosárban 6, a másikban 12 kg alma van.
0