Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls segitség!Egyenletrendszer formájában kellene a megoldás!Nagyom meg köszöném!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1038
Három egymást követő szám összege 96.Melyek ezek a számok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
x+y+z=96 x+2=z; y=x+1
x+x+1+x+2=96
3x+3=96
3x=93
x=31

y=31+1=32
z=31+2=33

31+32+33=96
96=96
1

Egyszerűbben:
Középső szám x, akkor a két szomszéd x-1, és x+1
x-1+x+x+1=96
3x=96
x=32, ez a középső, tehát a 3 szám 31, 32, 33
0