Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8. osztály kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
7064
Nem tudom megválaszolni ezeket a kérdéseket:
1. Vizet bontunk egyenárammal.
Reakció egyenlete: 2 H2O-> 2H2+O2 (Ez még ment, de nem vagyok benne biztos)
A keletkezett anyagok:
-neve:
-tulajdonságai:

2. Kalciumot égetünk
A reakció egyenlete: 2Ca+O2= 2CaO
A reakciótípus neve: redoxi folyamat
A reakció az energiaváltozás szerint: (megint csak nem tudom)

3. Nátriumot égetünk klórgázban.
Mit tapasztalunk?
A reakció egyenlete:
A reakció típusa az anyagok száma szerint:
A reakció típusa az energiaváltozás szerint:

Illetve lenne még egy feladat amit megint csak nem igazán tudok:
(Mellékeltem képben)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, 8. osztály, képlet
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

3
1. jó
- neve: hidrogén, oxigén
-tulajdonságai: gázok

2. jó
- A reakció az energiaváltozás szerint: exoterm (hőtermelő)

3.
Mit tapasztalunk? Heves reakció, fény
A reakció egyenlete: 2Na + Cl₂ = 2 NaCl
A reakció típusa az anyagok száma szerint: Egyesülés
A reakció típusa az energiaváltozás szerint: Exoterm (hőtermelő)
1

2Mg + O₂ = 2 MgO
4Al + 3O₂ = 2Al₂O₃ (addig kell próbálkozni a számokkal, amíg ugyanannyi atom nem lesz mindkét oldalon mindenből)
CO₂ + C = 2CO → itt a CO₂ redukálódik, a C oxidálódik

2Fe + 3Cl₂ = 2FeCl₃
S + O₂ = SO₂
2Na + Cl₂ = 2NaCl
1

O₂ , Cl
1