Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Irodalom 8. osztály

167
Az a feladat, hogy írni kell egy e-mailt egy híres embernek, akitől aláírást kérnék. Nem tudom kinek írjak és hogy mit írjak bele. Légyszi segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Halihó.
Bármilyen híres embert választhatsz igazából, de célszerűbb egy nem magyar embert keresni akit talán a tanár sem ismer, így kevesebb az esélye annak, hogy beleköt abba amit írtál. Legyen a jelöltünk mondjuk Hans Zimmer (ő egy elég híres zeneszerző, szóval biztos, hogy ismeri majd a tanár is de sebaj).
A levélben mindegy, hogy igaz e vagy sem amit írsz lényeg, hogy a követelményeknek megfeleljen.

A levelednek ugye kell egy cím elsősorban ezt neked kell kitalálnod majd. A cím után pedig következik a tárgy mely legyen mondjuk: "Aláírás kérése". Ezután következik a megnevezés pl: Tisztelt Hans Zimmer...
Ha ezek megvannak utána jöhet a levél tartalma. A tartalomnak nem muszáj nagyon hosszúnak lennie. Amire figyelni kell, hogy lényegretörő legyen. Mutatkozz be röviden, írd le, hogy mely zenei műve ragadt meg benned-erről röviden egy véleményt is nyugodtan kifejthetsz, majd kérvényezd, hogy írja neked alá valamikor xy helyen xy időben... Ha a tartalma megvan akkor pedig zárd le a levelet: "Tisztelettel: xy rajongója"

Remélem, hogy ezzel tudtam neked segíteni!
-1