Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai kifejezések

Főoldal » Általános iskola » Matematika
401
Mennyi az alábbi algebrai kifejezés értéke, ha x = -2?

Algebrai kifejezés: (5x - 2)+3x - 2x
1014-14-10
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Elvégzed az összevonásokat: 5x-2+3x-2x=6x-2=6*(-2)-2=-14
2

(5x-2)+3x-2x=
5x-2+x
6x-2
2(3x-1)
0