Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai kifejezések

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
Melyik algebrai kifejezés egyenlő nullával?
A, 2p-p-p
B, 4r+2r+4r-2r
C, s-2s+s-2s
D, 1-c+5+3c-6-2c
(B,C,D,A) ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A 2p-p-p=
2p-1p-1p
(2-1-1)p
0p
0
B 4r+2r+4r-2r=8r
C s-2s+s-2s=
1s-2s+1s-2s
(1-2+1-2)s
-2s
D 1-c+5+3c-6-2c=
0+0
0
1