Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 6 oldalú dobókockával (dobótesttel) melynek lapjain 1, 2, 3, ... 6 van, kétszer dobunk.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
444
Egy 6 oldalú dobókockával (dobótesttel) melynek lapjain 1, 2, 3, ... 6 van, kétszer dobunk. Mi a valószínűsége annak, hogy a dobott számok összege 5 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az összes eset 6 * 6 = 36.

A kedvező esetek a következők:
1 + 4
2 + 3
3 + 2
4 + 1

Tehát a keresett valószínűség 4 / 36 = 1/9 = 0,11.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
0