Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy urnában 6 piros és 8 kék golyó van.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
483
Egy urnában 6 piros és 8 kék golyó van. Véletlenszerűen kiválasztunk 4 golyót az urnából. Hányféle lehetőség van, ha legalább 3 golyónak kéknek kell lenni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az alábbi esetek jók:
3 kék és 1 piros: 8 alatt a 3 * 6 = 336
4 kék: 8 alatt a 4 = 70
Összesen: 336 + 70 = 406

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
0