Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8

Főoldal » Általános iskola » Fizika
831
8. Egy tégla méretei: 24 cm, 12 cm és 6cm. Hány darab téglát képes elszállítani egy 4 tonna teherbírású teherautó? (9tégla=1800kb/m3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a=24 cm
b=12 cm
c=6 cm

V=abc
V=24*12*6=1728 cm³=0,001728 m³

ρ=1800 kg/m³

ρ=m/V

1800=m/0,001728
m=3,1104 kg

4 tonna=4000 kg

4000÷3,1104≈1286,008

Tehát 1286 téglát képes elszállítani.
0