Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 6

Főoldal » Általános iskola » Fizika
775
6. Egy 240 g tömegű edényben 75 cm3 folyadékot öntöttünk. A folyadékkal együtt az edény tömege 375 g. Határozd meg a folyadék sűrűségét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
375-240=135
Tehát a folyadék tömege 135 g

m=135 g
V=75 cm³

ρ=m/V

ρ=135/75=1,8 g/cm³
0