Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 5

Főoldal » Általános iskola » Fizika
782
5. Egy áruház kirakata 4 m széles, 2,5 m magas és 6 mm vastag. Számítsuk ki a tömegét. (9üveg=2500kb/m 3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a=4 m
b=2,5 m
c=6 mm=0,006 m

V=abc
V=4*2,5*0,006=0,06 m³

ρ=m/V

2500=m/0,06
m=150 kg
0