Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 4

Főoldal » Általános iskola » Fizika
405
4. Egy alumíniumból készült téglatest méretei 2 dm, 8 cm és 5 mm. Határozd meg a tömegét. (9AI= 2700kb/m 3).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a=2 dm=20 cm
b=8 cm
c=5 mm=0,5 cm

V=abc
V=20*8*0,5=80 cm³=0,00008 m³

ρ=m/V

2700=m/0,00008
m=0,216 kg
0