Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ha b+c=50 és a=2,mennyi ab+ac?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
563
Ha b+c=50 es a=2mennyi ab+ac?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az összegből ki tudunk emelni a-t, ekkor a*(b+c) lesz. Adott a és b+c értéke, így csak a köztük lévő műveletet kell megoldani: 2*50=100, tehát a kifejezés értéke 10.

Ha nem akarjuk/nem tudjuk kiemeléssel megoldani, akkor rendezzük az egyenletet, ekkor c=50-b lesz, ezt beírjuk c helyére: ab + a(50-b), kibontjuk a zárójelet: ab + 50a - ab, így a 2 darab ab kiejti egymást, és ami marad, az az 50a; 50*2=100, ugyanazt visszakaptuk.
1