Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls segitség!Egyenletrendszer formájában kellene a megoldás!Nagyom meg köszöném!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
A 19-es feladat kellene a képen található.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenletrendszer:
1. x / y = 0,25
2. (x + y) / 2 = 200

Az 1. egyenletből fejezzük ki x-et:
x / y = 0,25 // * y
x = 0,25y

A kapott kifejezést helyettesítsük be a 2. egyenletbe:
(0,25y + y) / 2 = 200 // * 2
0,25y + y = 400 // öv.
1,25y = 400 // : 1,25
y = 320

Ellenőrzés:
(0,25 * 320 + 320) / 2 = 200
200 = 200
OK

Számítsuk ki x-et:
x = 0,25y = 0,25 * 320 = 80

Tehát a két szám a 80 és a 320.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
0