Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls segitség!Egyenletrendszerbe kell a megoldás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
336
A 12-es feladat a képen találhatò.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenletrendszer:
1. 0,6x + y + 27 = x
2. y = 0,25 * (x - 0,6x) -> y = 0,1x

y már már ki van fejezve a 2. egyenletben, a kifejezést helyettesítsük be az 1. egyenletbe:
0,6x + 0,1x + 27 = x // öv.
0,7x + 27 = x // - 0,7x
27 = 0,3x // : 0,3
x = 90

Ellenőrzés:
0,6 * 90 + 0,1 * 90 + 27 = 90
90 = 90
OK

Számítsuk ki y-t:
y = 0,1x = 0,1 * 90 = 9

Tehát Anna zsebpénze 90 lej volt és a 2. napon 9 lejt költött el.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
1