Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls segitség!Egyenletrendszer formájában kellene a megoldás!Nagyom meg köszöném!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
737
Két testvér életkorának összege 37 év.Amikor az egyik 14 éves volt,a másik 9 éves volt.Hány évesek most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenletrendszer:
1. x + y = 37
2. x - y = 5

Fejezzük ki y-t az 1. egyenletből:
x + y = 37 // - x
y = 37 - x

A kapott kifejezést helyettesítsük be a 2. egyenletbe:
x - (37 - x) = 5 // zárójel
x - 37 + x = 5 // öv.
2x - 37 = 5 // + 37
2x = 42 // : 2
x = 21

Ellenőrzés:
21 - (37 - 21) = 5
5 = 5
OK

Számítsuk ki y-t:
y = 37 - x = 37 - 21 = 16

Tehát az egyik testvér 21, a másik 16 éves most.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
0