Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls segitség!Egyenletrendszer formájában kellene a megoldás!Nagyom meg köszöném!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
511
Anna találomra kinyitott egy könyvet.Az oldalszámokat összeadva 165-öt kapott.Mennyi a páros oldalszám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenletrendszer:
1. x + y = 165
2. y = x + 1

y már már ki van fejezve a 2. egyenletben, a kifejezést helyettesítsük be az 1. egyenletbe:
x + x + 1 = 165 // öv.
2x + 1 = 165 // - 1
2x = 164 // : 2
x = 82

Ellenőrzés:
82 + 82 + 1 = 165
165 = 165
OK

Tehát a páros oldalszám 82.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
0