Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ma estig kéne

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Valaki megtudná oldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
r=20 cm
α=72°

i=rαπ/180
i=20*72*π/180=8π≈25,13 cm

T=r²απ/360
T=20²*72*π/360=80π≈251,33 cm²

2.)
a=5 cm

K=6a
K=6*5=30 cm

T=3/2*a²* 3 
T=3/2*5²* 3 ≈64,95 cm²

3.)
a=37 cm
c=25 cm
m=16 cm

x=a-c=37-25=12 cm

b²=x²+m²
b²=12²+16²
b²=400
b= 400 =20 cm

K=a+2b+c
K=37+20+20+25=102 cm

T=a+c/2*m
T=37+25/2*16=496 cm²

4.)
a=13 cm
e=24 cm

K=4a
K=4*13=52 cm

a²=(e/2)²+(f/2)²
13²=(24/2)²+(f/2)²
169=144+(f/2)² /-144
(f/2)²=25
f/2=5 /*2
f=10 cm

T=ef/2
T24*10/2=120 cm²

5.)
r₁=5 cm
r₂=12 cm

K₁=2*5*π=10π≈31,42 cm
K₂=2*12*π=24π≈75,40 cm

K=K₁+K₂
K=10π+24π=34π≈106,81 cm

T₁=12*5=60 cm²
T₂=5²*π=25π≈78,54 cm²
T₃=12²*π≈144π≈452,39 cm²

T=T₁+T₂+T₃
T=60+25π+144π≈590,93 cm²
0