Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Klasszikus val.számítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
391
Három vállalat gyárt számítógépeket, nevezzük őket úgy hogy A, B és C. Az A vállalat 4-szer annyi számítógépet gyárt, mint a C vállalat. A B vállalat pedig 7-szer annyi számítógépet gyárt, mint a C vállalat. Annak a valószínűsége, hogy az A vég által gyártott számítógép hibás 0.014, annak a valószínűsége, hogy a B vállalat által gyárott számítógép hibás 0.021, és annak a valószínűsége, hogy a C vállalat által gyárott számítógép hibás 0.045.
Véletlenszerűen kiválasztunk egy számítógépet, melyről kiderül hogy hibás. Mi a valószínűsége annak, hogy ezt a C vállalat gyártotta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
"A" vállalat
Gépek: 4
Hibás gépek: 0,014 * 4 = 0,056

"B" vállalat
Gépek: 7
Hibás gépek: 0,021 * 7 = 0,147

"C" vállalat
Gépek: 1
Hibás gépek: 0,045

Összes hibás gép: 0,056 + 0,147 + 0,045 = 0,248

Keresett valószínűség: 0,045 / 0,248 = 0,181 = 18,1%

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
0