Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kombinatorika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
409
Egy urnában 7 piros és 9 kék golyó van. Véletlenszerűen kiválasztunk 4 golyót az urnából. Hányféle lehetőség van, ha legalább 3 golyónak kéknek kell lenni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az alábbi esetek jók:
3 kék és 1 piros: 9 alatt a 3 * 7 = 588
4 kék: 9 alatt a 4 = 126
Összesen: 588 + 126 = 714

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
0