Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
365
Mennyi idő alatt húzza fel a 700 W teljesítményű ló a 100 kg-os terhet 20 m magasra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
P=700 W
m=100 kg
h=20 m

Wem=mgh
Wem=100*10*20=20000 J

P=W/t
700=20000/t /*t
700t=20000 /÷700
t=200/7≈28,57 s
0