Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sosssss egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
447
Egy tartályban 3 csapon engedhetünk vizet. az elsőn 6 óra, a másodikon 4 óra a Harmadikon 3 ora alatt telne meg. Hány óra alatt telik meg ha Mind a három csapot megnyitják??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. csap: t/6
2. csap: t/4
3. csap: t/3

t/6+t/4+t/3=1 /*12
2t+3t+4t=12
9t=12 /÷9
t=12/9=4/3 h

4/3 óra alatt telik meg a tartály.
0